Mitt Mallorca – Port de Sóller

”Målet är ingenting, vägen är allt”, sjöng Robert Broberg. Jag trodde jag skulle hålla med men kunde inte ha mer fel.

Jag växte upp med modelljärnvägar och blundar jag kan jag fortfarande höra dåtidens dunkande takt från osvetsade spår. När jag för några år sedan hörde talas om den gamla järnvägen mellan Palma och Sóller kändes det därför som ett måste.

Efter första turen var jag kär. Men inte främst i den förtjusande tågturen, utan i målet: Port de Sóller.

Missförstå mig rätt – tåget bjuder på en fantastisk tur genom Mallorcas landskap.

Olivträd, citronträd, svalkande tunnlar, höga berg och grönskande dalar.

Man kan köpa biljett tur och retur, men det kan vara värt att veta att bussen är betydligt billigare. För oss som har tight budget rekommenderar jag att ta bussen ena vägen och lägga de sparade slantarna på något gott att äta i Sóller istället.

I hamnen, längst strandpromenaden, finns gott om trevliga restauranger redo att mätta dig. Här har jag bland annat ätit mitt livs godaste pasta.

Det är svårt att sätta fingret på vad som charmar med Sóller och Port de Sóller – man måste uppleva det helt enkelt.

En upplevelse jag rekommenderar!

Text & foto: Jon Wingård

Innovatör och designer. Som för 6 år sedan fastnade för blandning mellan Palmas stadspuls, lugnet i de små byarna och den ständiga närheten till havet. Med en bakgrund inom livsåskådningsvetenskap och en erfarenhet inom IT-området brinner han för hälsofrågor och innovation som kan bidra till människors välmående.

Har du något om Mallorca som du vill berätta? Hör av dig!

Lämna ett svar

Basic HTML is allowed. Your email address will not be published.

Subscribe to this comment feed via RSS