Mitt Mallorcatips

La Granja är ett levande hembygdsmuseum som varit en självförsörjande gård sedan 1600-talet. Här finns fina utställningar som visar hur det traditionella livet levdes på Mallorca från 900-talet och framåt. Området runt La Granja var attraktivt redan när morerna styrde på ön tack vare förekomsten av färskvatten från naturliga källor.

Textilfärgning, smedja, väveri, skomakeri är några av hantverken som visas upp i autentiska miljöer och det finns möjlighet att köpa vissa produkter i gårdsbutiken.

På gården finns olika typer av husdjur som användes som föda och som hjälpte till med jordbruket. I butiken kan man prova olika matprodukter som tillverkas på gården eller från producenter runt hela ön.

Restaurangen är dyr för vad som serveras, så en tur till Esporles rekommenderas för att bli mätt.  Restaurante El Brollador är en av några rustika ställen som finns i byn.

Räkna med en halvdag på La Granja för att hinna med allt som finns att se.

Trevlig tur.

20150807_1Granja P Nordlund 2

text & foto: Patrik Nordlund

Patrik Nordlund är en trogen Mallorcabesökare. Under en period var han och familjen barägare i Can Picafort. Nu har Patrik återvänt till sin hemort Lycksele men kommer tillbaka till ön igen i sommar.

Lämna ett svar

Basic HTML is allowed. Your email address will not be published.

Subscribe to this comment feed via RSS