Ny guide – Palma Walks

En ny guide om Palma har i dagarna kommit ut,  Palma Walks. Det är författaren Johan Lewenhaupts uppföljare till förra vårens populära guide, Mallorca Outdoor.

Johan har bott på Mallorca med sin familj under några år, och fått en kunskap och en kärlek till Palma som han delar med sig i både text och bild i denna bok.

Precis som den förra guiden är detta en personlig guide. Man får veta vad mamma och moster gör på kvällen på Hotel Saratoga, att Handelsbanken i Flen har finansierat lägenhetsköpet, att barnen är myndiga osv. Eftersom jag har träffat Johan några gånger så ler jag igenkännande och myser.

Guiden går igenom de väsentligaste stadsdelarna i Palma och försöker ge en bild av vad som utmärker dem. Johan tipsar om barer, lunchställen, hotell och parker osv. Allt från mycket elegant till enklaste kommer med, även om Johan verkar föredra det enkla.

Dessutom får du i guiden många tips vad du ska beställa eller köpa på respektive ställe. Till de mera handfasta råden hör hur man bär sig åt när cykelbanan plötsligt tar slut, eller hur man cyklar till en fotbollsmatch eller till Ikea.

Även för en van Palmaresenär är detta en guide för nya upptäckter.

Palma Walks finns att köpa i slutet på augusti hos Mallorcafastigheter och Rialto Living. Redan nu finns den hos bokhandlare i Sverige och på nätet.

image (7)

Lämna ett svar

Basic HTML is allowed. Your email address will not be published.

Subscribe to this comment feed via RSS