Nya hotellkoncept

Cooks Club Mallorca

Koncepthotellen fortsätter att fokusera på en liten nisch av marknaden.

Det kan vara hotell som endast tillåter vuxna, hotell som specialiserar sig på träning och hälsa eller på design.

Nytt på Mallorca är att vi får vårt första Cook’s Club  – hotell i vår. Ving öppnar sitt första på Mallorca i maj, på Playa de Palma.

Hotellet är designat för resenären som gillar en avslappnad miljö. Det riktar sig mot vuxna gäster med intresse för välmående och hälsa, mat och musik.

Hjärtat på hotellet är restaurangen La Cantina. Här erbjuds allt från veganska läckerheter till klassiska favoriter. Restaurangen har öppet dygnet runt och byter ofta meny. På hotellet kommer det att finnas 319 rum.

Spaniens första hotell bara för kvinnliga gäster finns på Mallorca.

Hotel Som Dona har 39 rum designade för kvinnors behov. Det ligger nära hav och natur alldeles vid stranden i Porto Cristo på öns östra kust.

Här finns pool, ett hälsocenter, bar, lounge, solarium, bibliotek och levande musik. Dessutom en restaurang med inriktning på hälsosam närodlad kost.

Hotelledningen ville ha en helt kvinnlig personal men det visade sig inte fungera beroende på lagen om könsfördelning på arbetsplatser. Nu är hotellchefen en kvinna och hotellet vill ha så många kvinnliga anställda som möjligt.