Nya ordningsregler

Foto: Ultima Hora

En reviderad ordningsstadga för Palma är klubbad i stadshuset. Den innehåller en rad nyheter som kan vara bra att känna till.

Som exempelvis förbudet att gå omkring med bar överkropp eller att visa rumpan när du inte är på badstranden. Gör du det blir det böter.  Upp till 700 euro.

Att försöka hoppa från hotellets balkong (balconing) ner i poolen är livsfarligt. Skulle du förhoppningsvis lyckas väntar ändå dryga böter. Maxtaxan är 1 500 euro om du skadar en annan hotellgäst. Och hotellet måste tydligt informera om förbudet.

Efter midnatt får inte alkohol säljas för konsumtion utanför restaurangen eller puben. Bryter man mot förbudet väntar böter upp till 3 000 euro.

Butiksägarna i Palma har länge klagat på den illegala gatuhandeln. De blir nu bönhörda för försäljare som saknar tillstånd kan få böta upp till 750 euro. Dessutom tas deras varor omhand och förstörs.

Samma sak gäller för försäljning av alkohol från bilar. Spriten konfiskeras och bilen lämnas tillbaka när böterna är betalda.

I områden särskilt populära för turister kan restauranger och barer tvingas minska sina terrasser mot gatan. Restaurangägarna måste också se till att gästerna inte står ute på gatan och dricker.

Lämna ett svar

Basic HTML is allowed. Your email address will not be published.

Subscribe to this comment feed via RSS