Nya vandringsleder

På Mallorca finns många underbara vandringsleder, ibland mycket krävande men oftast en skön blandning av motion, sociala kontakter och hisnande naturupplevelser.

Det ökande suget efter en aktiv semester på ön har turistansvariga tagit fasta på. En av ambitioner är att locka turister hela året, inte bara under några hektiska sommarmånader med sol, bad och nattliv.

Att vandra ger en omistlig närkontakt med Mallorca och det svalare vinterhalvåret är perfekt. Tanken att skapa fler vandringsleder för att stödja vinterturism.

Ett spännande projekt är att erbjuda en sammanhållen vandringsled från Artà ända till Lluc upp i Tramuntana. En utfärd till fots över åtskilliga mil och genom många byar. Just vandringar som sträcker sig genom små samhällen försvann av någon anledning för en så där fyrtio år sedan.

Lika kittlande känns kompletteringen av vandringsleden från Puerto Andratx till Formentor med sin vackra fyr. Här handlar det om Tramuntana för hela slanten. Du måste kalkylera med flera dagar, men hela sju övernattningsställen finns längs leden.

Allt är inte på plats ännu. Under tiden är där massor av kortare vandringar att njuta av.

Lämna ett svar

Basic HTML is allowed. Your email address will not be published.

Subscribe to this comment feed via RSS