Nyheter från detaljhandelsjättar

El Corte Inglés

Ordförande i varuhuskedjan  El Corte Inglés, Isidoro Álvarez, avled hastigt i mitten av september.  Han övertog ordförandeposten från sin farbror, företagets grundare, Ramón Areces. Ledarskapet fortsätter i släkten då ny ordförande blir Dimas Gimeno som är systerson till den bortgångne.

El Corte Inglés har stärkt sin ställning på marknaden och ökat både försäljning och vinst under föregående år. Försäljningen steg med knappt 2% till 15 miljarder euro. Resultatet ökade med drygt 6% och slutade på 174 miljoner euro. Det är första gången sedan 2007 som vinsten ökar.

H&M

Den svenska koncernen har i dagsläget 157 butiker i Spanien. Försäljningen ökade under förra året med 10% och bolaget tror på fortsatt tillväxt i Spanien. I september har H&M startat näthandel på spanska. Då ska även större storlekar och heminredningsprodukter från H&M Home säljas. För en jämförelse med El Corte Inglés har H&M en försäljning på cirka 16 miljarder euro och en vins på 1 800 miljoner euro. Omsättningen är ungefär lika stor medan vinsten är ca 10 gånger större.

image (7)

Lämna ett svar

Basic HTML is allowed. Your email address will not be published.

Subscribe to this comment feed via RSS