Nytt lyxhotell med svensk touch

Hotell Lorenc Palma

I februari skrev vi om alla nya hotell som var på gång i Palma. Där ingick femstjärniga El Llorenç Parc de Mar som ligger intill den gamla stadsmuren.

Hotellet har 33 rum och ambitionen att bli en unik mötesplats i Palma.

Den svenska inredningsarkitekten Magnus Ehrland har valts att utforma inredningen. Hans tidigare mest kända arbete är lyxhotellet Pelican i Miami Beach, helt annorlunda mot Palmaprojektet.

I projektet vill Ehrland hylla den historiska delen av staden. Det kommer att märkas i en del synliga konstruktioner samt i flera moriska motiv i möbler och textilier. Även i kända arab-mallorkinska mönster som har använts i kakelplattor och klinker. ”Ett nytt koncept som garanterat kommer att överraska och förtjusa alla gäster och få dem att känna sig hemma.”

Takterrass med utsikt över Palmabukten, två pooler, spa och träningsrum. Vad mer behöver man på ett lyxhotell?

Mat förstås!

Inte bara inredningen och servicen ska fresta utan även hotellets restaurang. Hit har man lockat en av Mallorcas bästa kockar, Santi Taura. Han ansvarar för all mat som frukost, brunch, lunch och middag.

Santi har en restaurang i byn Lloseta, sedan många år, som han nu stänger. I ett mindre rum på restaurangen har han haft ett speciellt koncept, DINS. Här närmar sig kockarna och gästerna varandra över maten, i en intim atmosfär. En idé han tar med sig till Hotell Llorenç Parc de Mar i Palma.

Öppningsdatum för hotellet är planerat till mitten på juli i år.