Oro för nya hotell

Hyresgästföreningen i Palma vill att staden ska sluta bevilja licenser för nya hotell. Kravet är tidsbegränsat till tre år.

Skälet?

Föreningen är oroad för det stora antal små, exklusiva hotell som byggs i centrala Palma. Bara i år kommer runt 30 nya hotell att slå upp sina portar. Den snabbt växande turismen i innerstaden är störande för den fasta befolkningen och har därför nått en mättnadspunkt.

Anser föreningen.

Kritik mot hotell-boomen kommer även från kulturföreningen Arca som känner oro för att den gamla stadskärnan mister sin historiska identitet.

Motröster gör sig hörda.

På det politiska planet protesterar båda oppositionspartierna Partido Popular och Ciudadanos. De tycker att visserligen ska de boendes behov beaktas, men de små hotellen med kanske femton till tjugo rum ökar knappast antalet turister dramatiskt. Och restaureringen av fallfärdiga byggnader i gamla stan bidrar till en bättre miljö för alla.

Diskussionen kring de nya hotellen visar på Palmas och Mallorcas dilemma – avvägningen mellan turismen som ger jobb och inkomster och miljön som utsätts för växande påfrestningar.

 

 

Lämna ett svar

Basic HTML is allowed. Your email address will not be published.

Subscribe to this comment feed via RSS