Ostron på Ca la Seu

Caroline Peronneau driver en trivsam bar, Ca la Seu, i en före detta korgaffär. Den ligger i stadsdelen Sa Gerreria i gamla delen av Palma. Korgaffären hade stora skyltfönster, som nu ger ljus och rymd åt baren. Här finns både trevliga småbord att sitta vid och ”hängutrymme”.010

Ägarinnan kommer från Frankrike, under jul- och nyårshelgerna längtar Caroline efter ostron. Det är den tid på året ostronen är som bäst och fransmännen äter som mest. Man räknar med att varje invånare i Frankrike (drygt 66 miljoner) äter 30 ostron per person och år!

Caroline hör hemma i Marennes – Oleron som är världens största odlingsområde för ostron, klart hon längtar. Sagt och gjort, under december kan du äta direktimporterade franska ostron på en bar i Palma under torsdag, fredag och lördag. Ibland även på söndagen. Vill du vara säker – boka på 660 075 511.

035

Vill du inte äta ostron så finns det alltid tapas, sallader och ost- och skinkbrickor. På tisdagar är Ca La Seu med i tapasrundad Rutas Martiana, då är det trångt både på baren och i kvarteret.

Ca La Seu hittar du på C/ Corderia 17 och på facebook här.

 

Lämna ett svar

Basic HTML is allowed. Your email address will not be published.

Subscribe to this comment feed via RSS