På en bänk på Juan Carlos I

De flesta som promenerat i centrala Palma de Mallorca har sett hennes plastsäckar. Men få har sett henne själv. Hon lever ett minst sagt inåtvänt liv bland sina säckar och sitt parasoll på en stenbänk mitt på torget Juan Carlos I. Vem är hon då, och varför lever hon sitt liv på en stenbänk?
När Mallorca Nyheter får en kort pratstund med henne berättar hon på mycket svårförstådd tyska:
”Jag kommer från Tyskland, från Stuttgart, och är här av politiska och ekonomiska skäl. I samband med en arvstvist så packade jag ihop en del av mina prylar och flög hit till Mallorca. Jag satte mej på den här stenbänken och sedan dess har jag varit kvar. Det är fyra år sedan nu.”
Hon återgår så till att badda några röda utslag hon fått de senaste dagarna. När MN frågar vad hon heter skiner hon upp som en sol och svarar med ett varmt leende och eftertryck: ”Ellen!”

Lämna ett svar

Basic HTML is allowed. Your email address will not be published.

Subscribe to this comment feed via RSS