På gång – april

Palma International Boatshow Mallorca

Påsken är en stor händelse på Mallorca, i år firar vi den 18 – 22 april. Turisterna blir nu fler, många kommer för att njuta av den vackra ön och motionera.

Information om själva påskfirandet med processioner och annat viktigt kommer separat senare under månaden.

Under april kan du på fredagar besöka Calvia och ta del av restaurangernas erbjudande ”Mostra Cuines Calvià”. Olika områden inom kommunen varje fredag. Totalt deltar ett 50-tal restauranger som erbjuder lunch eller middag för 12-16 euro.

Mallorca World folkfestival pågår från 1 till 7 april. Du kan se dansarna i Palma på Plaça España, Plaça Major och Paseo del Born på dagtid. Festivalen avslutas i Auditorium 7 april klockan 18.

Operasäsongen fortsätter på Teatre Principal med Madame Butterfly som spelas 3, 5, och 7 april.

Vill du höra Mozarts ”Requiem” så finns det möjlighet 15 april i Palmas katedral klockan 20.30. Balearernas Universitetskör sjunger till förmån för ”Project Home”. Biljetter och mer info finns här.

För er som tycker om modern dans finns här några olika förslag under månaden.

För den öl-intresserade finns stora möjligheter att prova nya sorter på Palma Beerfestival. Pågår i Parc de Mar mellan 26 april och 5 maj. Här erbjuds drygt 100 ölsorter från hela världen, inklusive Mallorcas egna märken.

Streetfood Festival är det på Paseo Maritimo i Port d´Alcudia 26 och 27 april.

Palmas Internationella båtmässa är 27 april till 1 maj. Den är stor på alla sätt. Massor med besökare, båtar, superyachts och tillbehör på en yta som är 82 000 kvadratmeter.

Den 27 april kan du också delta i cykelloppet Mallorca 312. Även om du inte cyklar 312 km i Tramuntanabergen under den dagen är det bra att känna till tävlingen. Bergen är full av cyklister, så undvik en bilutflykt.

Valborgsfirande ordnas 30 april av SWEA och kyrkan i Campos. Buss går från Palma. Kontakta kyrkan för mer info.