På gång – Fira del Vi

I år är det 13:e året i rad som vinfestivalen – Fira de Vi – hålls i Pollensa den 16 och 17 april.

Hela 38 vingårdar från hela ön är representerade. Nykomlingen i år är Son Vich de Superna. Mässan marknadsför naturligtvis vin. Men vill också uppmärksamma de lokala druvsorterna och skillnader från ett område till ett annat inom öns gränser. Det är olika förutsättningar vad det gäller jorden, läget och vattnet.

Som vanligt kostar inträdet 10€ och då ingår ett vinglas, en kupong värd 3€ som man kan använda när man köper vin, oavsett vingård, samt information om de olika vingårdarna och penna för egna anteckningar.

I år är Pollensas företagarföreningar inblandade och stöttar mässan med nya initiativ. Restaurangerna erbjuder specialmenyer där lokala viner ingår. Totalt är det 13 restauranger som medverkar.

Vinmässan drar publik från hela ön, allt från vinintresserade till  sommelierer, vinkännare och recensenter. Vingårdarna är tacksamma för reklamen och uppmärksamheten, vilket är värt mer än det de säljer under de två dagarna som mässan varar.

Jag rekommenderar Mesquida Moras ekologiska röda viner, både ’Trispol’ och ’Sòtil’. Andra favoriter är bodegan Conde de Suyrots vita vin ’Es Mussol’ och deras rosévin ’Es Cap Roig’. Glöm inte att prova de olika dessertvinerna, de är starka uppstickare med hög kvalitet.

Passa på att besöka mässan och kombinera gärna besöket med någon av restaurangernas specialmenyer! Besöket är verkligen att rekommendera, dels för det stora urvalet vingårdar och kunniga människor, dels för den härliga atmosfären och den passande inramningen. Mässan hålls på klostret Santo Domingos innergård och är det fint väder så är det en oslagbar kombination!

Öppet under lördagen mellan 10-20.30 och på söndagen 10-14.

text och foto: Erika Månsson som driver Rent a Villa Mallorca i Pollensa

11108970_968282196516710_4143918444181025432_n

Lämna ett svar

Basic HTML is allowed. Your email address will not be published.

Subscribe to this comment feed via RSS