På gång i oktober

Under månaden är Marathon den riktigt stora händelsen.

Palma Marathon har drygt 10 000 deltagare från 40 länder som springer den vackra vägen utmed Medelhavet och Katedralen och in i Gamla stan. Maran är den 15 oktober. Förutom de 42 kilometrarna kan du springa 10 och 21 kilometer.

För dig som inte springer kan det vara svårt att ta sig fram under helgen för det finns aktiviteter runt själva loppet. Deltagarna har ofta sin familj och vänner med sig och mycket folk är i rörelse i centrala Palma. Se mer här.

Nationaldagen 12 oktober firas måttligt på ön. Är en röd dag. Många byar ordnar hantverksmarknader och folkdansuppvisningar. Nationaldagen innebär också att det är fritt inträde på många museer.

Under oktober kommer Auditorium i Palma att ha förställningar av musikalen Chicago, en operagala, och besök av sångerskan Vanesa Martin. Se mer på www.auditoriumpalma.com 

Vill du fira kanelbullens dag 4 oktober så har Svenska kyrkan i Palma extra många kanelbullar den dagen. Jan-Owe på Pan & Cocina i Cala Major har kanelbullar varje dag, naturligtvis lite fler denna  dag.

På Palma Arena är det inredningsmässa EXPOHABITAT 2017 mellan 6 – 8 oktober. Då hittar du allt för inredning och renovering. Öppet alla tre dagarna 11-20.

I katedralen är det internationell orgelkonsert på söndagarna 1, 8, 15 och 22 oktober med början klockan 19.45.

I år blir det ingen tapasfestival ”TaPalma” i oktober. Den är flyttad till 15 – 19 november.

Lämna ett svar

Basic HTML is allowed. Your email address will not be published.

Subscribe to this comment feed via RSS