På gång – konstutställningar

Från La Lonja och Rebecca Horn

Konstrundan på Österlen i Skåne under påsken har fått många efterföljare. I Palma är det många spännande utställningar så du kan göra din egen konstrunda.

suburbia Niels J 2    Ring Ring Bego 2

Under titeln ”Basurrealismo” ställer två helt olika konstnärer ut. Bakom verken döljer sig Bego Riba, från norra Spanien och Niels Jensen från Sverige. Båda är verksamma på Mallorca. Begos målningar föreställer förbrukade vardagsföremål, omsorgsfullt målade med olja på duk. Genom att förskjuta objekten ur sina proportioner får tingen en ny betydelse. Niels jobbar med en mer abstrakt bildvärd där man kan skönja figurer och symboler. Genom att måla lager på lager och sedan skrapa och rispa, framträder transparenta landskap, en sorts minnenas arkeologi. Utställningen börjar 9 april och pågår bara i tre dagar på Comerciants de Núvols på C/ Can Danus 3, Palma. Mer info här.

Den brasilianske fotografen Sebastian Salgado har en utställning på Grand Hotel som heter Genesis. Bilderna kommer från en resa till platser och människor, som inte har påverkats av civilisationen. Utställningen har bland annat visats på Fotografiska i Stockholm och består av svartvita bilder. Salgado har fått Hasselbladpriset med motiveringen: Hans bilder är gripande och angelägna utan att bli varken politik eller patetik. Pågår 5 mars – 24 maj.

I gamla börshuset ”La Lonja” har den tyska konstnären Rebecca Horn gjort en fantastisk installation där själva lokalen upplevs på ett annorlunda sätt med hjälp av speglar.  Pågår till 1 oktober.

Franska graffity konstnären Zevs reflekterar över sitt nya liv på Mallorca under sitt riktiga namn Aguirre Schwarz i konsthallen CCA i Andratx. Slutar 11 juli.

Lämna ett svar

Basic HTML is allowed. Your email address will not be published.

Subscribe to this comment feed via RSS