På gång – Mallorcas dag

Mallorcas dag, 12 september, infaller i år på en måndag. Så bra, då kan vi fira i flera dagar!

Consell de Mallorca bjuder på musik med Diada de Rock Catalá den 9, 10 och 11 september i Son Servera, Marratxi och Porreres.

I alla Mallorcas byar är det festligheter av olika slag. Här är några förslag i Palma:

10 september är det öppet hus i Consell de Mallorcas lokaler (landstinget) på C/ del Palau Reial 1 i Palma mellan 10 till 14. Samma dag mellan klockan 10 – 15 är det också fritt inträde till Finca Raixa i Bunyola.

Barnteater blir det i parken vid Centre Cultural la Misericòrdia klockan 11. Då får du se Hanna från tre länder. Pjäsen handlar om flyktingar och är 50 minuter lång, passar barn 6-12 år och förmodligen alla vuxna.

Denna dag är även giganterna ute i Palma. De börjar vid 10-tiden på C/ San Miguel 66 och rör sig vidare till Plaça Major,  C/ Colom, Plaça Cort, C/ del Palau Reial, Plaça Reina och till Paseo del Born. Där beräknas de vara klockan 12.

11 september är det fritt att besöka Finca Raixa i Bunyola mellan 10-15. I parken vid La Misericòrdia visas olika nya och gamla sporter.

12 september är det på nytt öppet hus hos Consell de Mallorca mellan 10-14.

Under alla festdagarna pågår det marknader på de flesta öppna platser. Hantverkarna passar på att visa sin yrkesskicklighet och folkdansarna har bråda dagar.

Hela programmet finns här i pdf.

Lämna ett svar

Basic HTML is allowed. Your email address will not be published.

Subscribe to this comment feed via RSS