På gång – oktober

foto: Estilo Palma

Fira B! är en festival med musik och scenkonst som i år pågår för femte året i Palma. Mellan 3 till 6 oktober blir det 52 konserter och 29 scenframträdanden på 12 olika scener. Vad, när och hur kan du läsa här.

Tennistävlingen Legends Cup, på Palma Sport &Tennis Club, är mellan 3 – 6 oktober. Flera legender från tennisens värld deltar. Vad sägs om Mats Wilander, Carlos Moya, Thomas Enqvist och Juan Carlos Ferrero! Här finns mer info.

Oktober är en härlig månad för cykling. Mallorca Cycling Festival är nytt för i år. Hela familjen kan delta i aktiviteter under tiden 4 – 6 oktober i Consell. Mer information och program här.

Varje fredag i oktober är det Mostra Cuines Calvia, en matfestival i Calviá. Olika delar av kommunen har sin fredag med specialerbjudande för både lunch och middag på ortens restauranger. När, var och vad hittar du här.

Spaniens nationaldag (röd) firas 12 oktober. På Mallorca firas det med folkdanser och marknader. Det är en dag då affärsägarna har tillåtet att ha öppet om de vill.

Palma Marathon går 13 oktober. Folkfest för alla och omöjligt att köra inne i Palma.

Hats and Horses är ett annat nytt evenemang. En traditionell travtävling får ny inramning genom att det blir en strikt klädkod, vilket innebär hatt och klänning eller kostym.  Hats and Horses har funnits på Menorca några år och blivit mycket populärt. Den 26 oktober blir första gången på Palmas travbana Son Pardo. Tider och biljetter här.

Härlig flamenco kan du njuta av när Flamallorca fortsätter arrangera sina populära dag- och kvällsföreställningar i Alcúdia varje vecka. I Palma blir det flamenco sista fredagen i månaden. Här finns tider, adresser och annat.

Fler förslag hittar du under vår huvudmeny – eventkalender.