På gång – svenska körer

Under den närmsta tiden kommer två svenska körer på besök.

Först hit är Romkören från Stockholm. Alla i kören har gått i Adolf Fredriks musikgymnasium med avslutade studier 1975 eller senare. Genom en tillfällighet bildades kören på en jubileumsfest i slutet av 1990-talet. Planen var att sjunga tillsammans med sikte på en resa till Rom år 2000, därav namnet. Efter Romresan har det blivit flera resor till Italien och Spanien. Repertoaren är blandad med stora inslag av nordiska visor för flerstämmig kör och sakral musik från olika länder. Kicki Bothen är körledare.

Den 27 september sjunger kören i Palmas katedral under mässan kl 12. Senare på eftermiddagen blir det körsång i Svenska kyrkan kl 18.

Veckan efter kommer Torpskören från Torps församling, som ligger sju mil utanför Sundsvall. Fyrtio personer består den blandade kören av. Tidigare har bland annat kören sjungit i Peterskyrkan i Rom.

På Mallorca ska de sjunga under mässan i Katedralen 4 oktober kl 12 och sedan kl 18 samma dag i en musikgudstjänst i Svenska kyrkan. På måndagen ger kören en konsert i Valldemossa, klockan 18 i Coll Bardolet-stiftelsen. Fritt inträde.

Lämna ett svar

Basic HTML is allowed. Your email address will not be published.

Subscribe to this comment feed via RSS