Palma med barn

Småbarnsmamman Jessika Ekman har bott på Mallorca i flera år. Här ger hon sina tips om lekparker.

I Madrid har vi Parque del Retiro, i Barcelona Parc de la Ciutadella, vi pratar om stora oftast gröna parker med stora lekplatser – en dröm för barnfamiljen på semester.

I Palma rekommenderar jag:

Sa Faxina Stilen på lekparken känns lätt igen av svenskar. Företaget Hags Aneby AB ligger bakom denna och fler andra stora lekparker på ön. Sa Faxina ligger mellan hippa Santa Catalina och konstmuseet Es Baluard på Avenida Argentina. Parken har två delar, en för större och en för lite mindre barn. Dessutom finns en cafeteria med stor terrass i skuggan där man kan avnjuta en glass eller dryck efter leken.

Parc de la Mar – Enligt den populära webbsidan ”turisme petit” är just denna lekpark den bästa på ön. Parken ligger i direkt anslutning till katedralen i Palma.

Parque del Bellver, strax nedanför Bellverborgen ligger den mest dolda lekparken. Den syns inte utan du får köra vägen upp mot borgen och ta första gångstigen in i skogen. En lång uppförsbacke leder direkt in i parken. Här finns fler picnic bord och parken är väldigt populär för födelsekalas.

Parc de Estaciones, vid Plaza España, har två lekparker.  En för mindre barn, precis vid entren och en enorm park för de större barnen.

Har du en annan lekpark som favorit på Mallorca?

text: Jessika Ekman

Lämna ett svar

Basic HTML is allowed. Your email address will not be published.

Subscribe to this comment feed via RSS