Palma Music Choir

Palma Music Choir Mallorca

foto: Fredrik Thomander

Att spela och sjunga saknades i Lena Thomanders liv efter hon flyttat till Mallorca för fyra år sedan. I Sverige hade hon jobbat som trummis i 25 år.

Nu skulle familjen prova något nytt och bosätta sig i Palma. Lena la trummorna på hyllan och började jobba med annat.

En vän på Mallorca frågade om hon hade lust att leda en kör.

Tanken stannade i Lenas huvud och i januari i år satte hon igång. Grunden till stämsång fick hon på Adolf Fredriks musikskola. Sedan fortsatte Lena sjunga, samtidigt som hon spelade trummor, när hon var ute och turnerade.

Lena frågade runt bland sina vänner om de ville vara med i hennes nystartade kör. Ett tjugotal kom med direkt, och nu är det 35 personer som sjunger i Palma Music Choir. Och fler kommer hela tiden.

Planerna är att starta en barnkör också.

I repertoaren ingår många hits – bland andra Let me Entertain You (Robbie Williams), La Isla Bonita (Madonna) och Shake it off (Taylor Swift).

”Vi behöver lägga till några julsånger” säger Lena.

Onsdagkvällar mellan 20 – 21 övar kören i Palma Music Studios i Palma. De sjunger till musikbakgrunder och med texter, men inga noter. Syftet är att ha kul, för “musik ska byggas utav glädje”!

Känner du för att sjunga med Palmas nya kör eller har du ett barn som vill det? Hör av dig till palmamusicchoir@gmail.com

För oss andra är nästa konsert planerad till någon gång i december. Så följ gärna Palma Music Choir på Facebook, där mer info kommer.