Palma Suites satsning framåt

Palma Suite Mallorca

Regeringen på Balearerna beslutade i slutet på mars 2020 att alla hotell skulle stänga på grund av pandemin. Då passade lägenhetshotellet Palma Suites på att genomföra en 6 månaders lång renovering.

Hotellet byggde om receptionen och baren och fräschade samtidigt upp de 35 lägenheterna. I början på augusti var hantverkarna färdiga och Palma Suites kunde öppna igen.

Men gästerna kom inte – antingen för att de hade restriktioner i sitt land/region eller inte vågade på grund av smittspridningen. Endast 10% av lägenheterna var bokade under augusti.

Nu gällde det att antingen stänga ner som de flesta hotell i Palma eller erbjuda något nytt.

Palma Suites tog chansen och sänkte priset för de som stannade länge – fyra veckor eller mer.  Och nådde nya grupper av gäster.

Under perioden september till mars har beläggningen varit ett snitt på 60% tack vare att många har distans jobbat från Palma. Här finns författare, inredare, IT-företagare, mäklare, caféägare och operasångare.

Och den nya baren/receptionen har fyllt ett socialt behov under både dagar och kvällar.

 

Palma Suites  är en av våra annonsörer. För de företag som annonserar en längre tid erbjuder vi oss att skriva en artikel.