Parkering i Palma

Alltid en utmaning i centrala Palma – att hitta en parkeringsplats.

Även erfarna Palmabor finner ofta att de snurrar runt, runt i jakten på en parkeringsruta. Inte minst i stadsdelen Santa Catalina vid lunchtid.

Och bilister på väg till katedralen kör ofta fast i Gamla stadens väglabyrinter.

Nu har Palma stad tagit tag i problemet. Man kommer med handfasta råd om parkering en bit utanför de centrala stadsdelarna.

Så här ser ett par av deras förslag ut.

Ska du till Cortes Ingles på Avenida D’Alexandre Rosselló eller upp mot Plaza España så ställ bilen på c/ Manacor, en av de stora utfartsgatorna mot just Manacor. Promenaden bort till varuhuset tar inte många minuter.

Om trängseln i Santa Catalina känns stressig kan du istället välja det underjordiska parkeringsgaraget på c/ Marqués de la Séina, som du också når från Paseo Marítimo. Du får en tio minuters skön bensträckare till alla spännande restauranger i Santa Catalina.

Fler tips hittar du i en färsk broschyr. Den ska finnas på hotellen och hos biluthyrarna. I broschyren får du också information om parkeringsavgifter och lämpliga busslinjer.

2 Responses to “Parkering i Palma”

 1. Ingela Wettre

  Hej,
  Vänner som varit i Palma nyligen hittar ingen P-karta. Är det möjligt att få en skickad till mig. Jag betalar givetvis porto.
  Ser fram emot ett svar!
  Stort tack!
  Ingela

  Svara
  • Elizabeth Ekman

   Hej
   Tack för att du läser Mallorca Nyheter. Vi har inte sett någon tryckt karta över parkeringsutrymmen i Palma, men har hittat denna på nätet. https://www.parkingspalma.com/ Här hittar ni parkeringshusen dessutom har Corte Ingles på Avenidan och på Jaime 3 parkeringsmöjligheter.

   Det finns en app som det kommunala parkeringsbolaget O.R.A har gjort http://www.mobipalma.mobi/es/. Vi har inte testat den.

   Lycka till med parkeringen.

   Bästa hälsningar/ Elizabeth

   Svara

Lämna ett svar

Basic HTML is allowed. Your email address will not be published.

Subscribe to this comment feed via RSS