Påsköppet i Palma

Öppet i påsk Mallorca

Skylten på marknaden i Santa Catalina

Påsken i Palma har fyra röda dagar, skärtorsdagen, långfredagen, påskdagen och annandagen.

Kan jag handla det jag glömt eller prova vårmodet under påskdagar?

Svaret är att det går ganska bra numera.

Fler och fler turister finns i Palma under påsken. För att möta efterfrågan har lagstiftningen lättats upp när det gäller affärstider.

Numera har affärerna på Avenida Jaime III, Paseo del Borne och C/ San Miguel tillåtelse att ha öppet vissa röda dagar. Butiker som tillhör någon större kedja har öppet de flesta dagar och bara stängt på långfredagen. De övriga små affärerna drivs ofta av en familj, troligen stänger de för att fira påsk ihop.

Varuhuset El Corte Inglés som ligger på Avenida Jaime III har öppet ALLA påskdagar minst till klockan 20.30.

El Corte Inglés har också ett stort varuhus Avenida d´Alexander Rosselló. Där har de däremot stängt långfredagen (19/4) och annandag påsk (22/4) beroende på lagstiftningen.

Saluhallarna Olivar och Santa Catalina har lördagsöppet på skärtorsdagen och stängt på långfredagen. På lördagen är kanske några stånd öppna och på måndagen har definitivt alla stängt igen.

Utanför centrala Palma är mycket stängt. Shoppingcentren Porto Pi och FAN Mallorca har öppet på skärtorsdagen, på övriga röda dagar är det stängt.

Mest stängt har bankerna som stänger 17 april och öppnar igen fem dagar senare 23 april. Kortbetalningar fungerar bra på de flesta ställen.

Restaurangerna i områden med många påskfirare har oftast öppet som vanligt eller mer!