Rätt fotbollselva?

Spanien kom till VM i Brasilien 2014 som världsmästare men fick åka hem redan efter gruppspelet. Att förlora mot Holland med 5 – 1 sved ordentligt. Ropen på förbundskapten Vicente del Bosques avgång skallade högt.

Men Bosque satt kvar. Däremot fick meriterade spelare som Xavi och Xabi Alonso respass ur landslagstruppen. Och inför EM i Frankrike har fler kända namn ställts utanför. Från VM-debaclet för två år sedan saknas nu hela tio spelare.

Mest uppmärksammat är petningen av Chelseas forwardsstjärna Diego Costa. Förbundskaptenen ursäktar delvis beslutet med Costas skadeproblem, men toppforwardens ständiga bråk med spelare och domare har säkert spelat in.

En annan ratad stjärna i anfallslinjen är Atletico Madrids Fernando Torres. Han har visat ojämn form under våren och inte alltid kommit till start i klubblaget. Inte heller teknikern Juan Matas fick plats.

Tre tunga namn med erfarenhet från viktiga turneringar och matcher blir ersatta av ungdomar som Morata i Juventus, Nolito, Celta Vigo och Lucas Vazquez, Real Madrid. Ett intressant drag från Bosques sida är att komplettera anfallet med en veteran – den 35-årige Aritz Aduriz.

Aduritz har ett förflutet i RCD Mallorca.

Stora frågetecken framåt i den spanska truppen alltså, men ett mittfält och bakre försvar fortfarande i världsklass. Vilket gör att alla svenska experter tror på spansk seger i gruppspelet.

Första testet mot Tjeckien i morgon klockan 15.00.

text: John Öjhammar

Racker fornyelsenMallorca1

Lämna ett svar

Basic HTML is allowed. Your email address will not be published.

Subscribe to this comment feed via RSS