Regler för hunden

I Palma finns mellan 75 000 och 80 000 registrerade hundar. I Stockholm, som är dubbelt så stort, ungefär hälften så många.

Det finns regler i Palma för hur ägare av hundar, katter och andra husdjur ska ta hand om sina älsklingar. Men reglerna är från 2004 och nu tycker ansvarige tjänsteman för djurens välfärd, Josep María Rigo, att de ska fräschas upp.

Från årsskiftet 2018/19 ska en ny ordningsstadga vara på plats.

Den kommer att ställa tuffa krav på hundägarna. I fortsättningen får jycken lämnas ensam i högst 48 timmar. Du är inte ursäktad om hunden kan gå ut på en balkong eller terrass. Samma sak ska gälla för katter.

Idag finns inte den regeln.

Fler skärpningar. Struntar du att plocka upp hundens bajs blir det ordentligt dyrt. Bötesbeloppet höjs från 300 euro till 750 euro.

Rigo ser särskilt allvarligt på vanvård av husdjuren. Och att man överger sin hund eller katt. Straffskalan börjar på 750 euro och slutar på 1 500 euro.

Äger du en katt som får röra sig fritt inne i hemmet och ute på gatan så ska den vara steriliserad. Bara då är det möjligt att begränsa kolonin av katter i Palma.

Säger Josep María Rigo.

4 Responses to “Regler för hunden”

 1. Sol-Britt Granlund

  ÄNTLIGEN👍
  Jag är så glad att höra att ändringar är på gång och att ÄNTLIGEN kommer djuren att behandlas med värdighet❤️
  Ett stort tack till Josep Maria Rigo…
  / Sol-Britt

  Svara
 2. Helena Strömqvist

  Ja, det är tuffa regler för DJUREN! Inte för ägarna. Vem lämnar sin hund ensam i 48 TIMMAR? I Sverige gäller 5 timmar!!!

  Svara
  • John Öjhammar

   Hej!
   Jag hoppas att i den slutliga versionen av ordningsstadgan att man skärper tidskravet mycket mer. Det är obegripligt att idag finns ingen tidsgräns alls.
   Bästa hälsningar!
   John

   Svara

Lämna ett svar

Basic HTML is allowed. Your email address will not be published.

Subscribe to this comment feed via RSS