Restaurangtips – A Ma Maison

En griffeltavla är anledningen till vår nya lunchfavorit. När man ser att det ändras på griffeltavlan eller på pappersutskriften, då brukar maten vara anpassad till säsong och tillgång.

A ma Maison på C/ Soler 18 i Palma har vi nu provat ett femtontal gånger med olika sällskap. Kocken Saloua driver sin lilla restaurang med stor passion sedan tre år. Hon är född i Tunisien och självlärd genom att ha jobbat på restauranger i Libanon, Ohio och Paris. Innan starten i Palma hade hon en egen fransk restaurang i London. Influenserna är många och ibland finns gravlax på menyn eftersom en svensk pojkvän har passerat.

Varje dag serveras menú del día för 13€ inkl vin/vatten och IVA. Saloua bjuder på sina fynd från dagens marknad. Alltid flera rätter att välja mellan. Maten lagas från grunden, inga halvfabrikat och inget fryst! Naturligtvis finns en a la carte meny som byts ofta. Inspirationen från Frankrike är tydlig i kokkonsten, med spännande utvikningar åt det tunisiska.

011 2

Våra restaurangtips gäller bara restauranger vi har provat vid flera tillfällen. Vi besöker restaurangen utan att informera i förväg och betalar alltid för oss. Uppdaterad nov 2014

 

Lämna ett svar

Basic HTML is allowed. Your email address will not be published.

Subscribe to this comment feed via RSS