Restaurangtips – Bocalto

Husen i Palmas gamla del har under de senaste åren genomgått stora renoveringar. Flera nya boutiquehotell har öppnat och fler är på gång. Barerna är många, restauranger finns i de tjusiga hotellen. Men fristående restauranger har saknats.

Sedan knappt ett år finns nu ett bra alternativ – Bocalto Restaurant.

Inte långt från Avenida Gabriel Alomar i en modernt inred ljus lokal, ligger restaurangen för lunch, middag och tapas.

Kocken Álvaro del Campo, från Sevilla, är sedan några år bosatt på Mallorca. Hans senaste arbetsgivare hette Forn de San Joan. Innan dess har han arbetat hos Spaniens mest kända kock, Ferran Adriá, och dessutom på flera restauranger i London.

Den utblicken märks på menyn som har en internationell touch med spanska rötter.

Till lunch finns en menú del dia som byts varje vecka. Vi har provat både luncher och middagar och är mycket nöjda. Maten har hög kvalitet, spännande smaker och är vackert upplagd. Servicen är ovanligt bra.

På kvällen finns både á la carte och tapas. Ett drygt tiotal rätter finns att välja både bland förrätter/tapas och varmrätter. Priserna varierar 5 – 13 euro för smårätterna som kan delas. Varmrätterna är generösa och kostar 12 – 24 euro. Vinlistan har ett flertal viner på glas, både från Mallorca och fastlandet.  Dessutom finns ett 10-tal gin sorter för den intresserade.

Restaurangen är uppdelad så du kan sitta vid traditionella bord eller i soffgrupper, det som passar bäst för stunden.

Bocalto har anpassat öppettiderna till de internationella gästerna som finns i området. Öppnar för lunch 12.30 till 16.30. Middag eller tapas serveras från 19.30.

Bocalto Restaurant hittar du på C/ de la Gerreria 7 eller via hemsidan.

Våra restaurang- och bartips gäller bara ställen vi har provat vid flera tillfällen. Vi besöker restaurangen/baren utan att informera i förväg och betalar alltid för oss.

Du hittar alla tipsen under fliken ”mat och vin”. 

Lämna ett svar

Basic HTML is allowed. Your email address will not be published.

Subscribe to this comment feed via RSS