Restaurangtips – Ca´n Torrat

En gigantisk grillrestaurang mitt i ett stort turistområde! Verkar vara något man helst ska hoppa över. Men nej, inte denna gång.

Ca´n Torrat har funnits i Playa del Palma i 40 år. Personalen har stor vana att hantera mycket folk och ge god service. Kyparna känns igen genom åren.

Träkollsgrillen finns ute under separat tak, eldas med ved hela tiden. Maten är suverän i sin enkla stil. Man äter grillade entrecoter, lammkotletter, spett, och kycklingar. Stora bitar och enkelt. Serveras med klyftpotatis som bakats med stora paprikabitar och hela vitlöksklyftor. Två såser serveras som tillbehör, aioli och tomatsås. För att få lite grönsaker brukar vi dela på en sallad till förrätt.

Husets vin har inte varit tillräckligt bra, så vi tar in en flaska från något bekant vinhus. En middag för fyra inklusive vin, kaffe och glass till efterrätt brukar kosta omkring 100 euro.

fondo-17-can-torrat 2

Kommer du med bil från Palma tar du avfart 11 och restaurangen ligger med det samma till höger. Buss 15 går bra från Palma, en kvart att gå från hållplatsen nr 484 Llaüt (Riu Palace). Gå sedan rakt upp på Camino de las Maravillas mot motorvägen så ligger Ca´n Torrat på vänster sida.

Under de knappa två år som gått sedan publiceringen har vi besökt restaurangen ett flertal gånger. Och det är alltid lika bra. Verkar vara ett bergsäkert koncept. Nov 2016.

Våra restaurangtips gäller bara restauranger vi har provat vid flera tillfällen. Vi besöker restaurangen utan att informera i förväg och betalar alltid för oss.

Lämna ett svar

Basic HTML is allowed. Your email address will not be published.

Subscribe to this comment feed via RSS