Restaurangtips – Marcelino

Många skaldjursälskare vill ha sina rätter så enkla som möjligt. Lätt kokta, stekta eller friterade utan sås eller andra tillbehör. Eventuellt med en citron.

Restaurang Marcelino har en sån enkel framtoning. Den syns knappt där den ligger. Inte vid en tjusig gata eller med havsutsikt, utan undangömd i ett bostadskvarter i stadens utkant. Här äter man de bästa skaldjuren.

En liten lokal med skarp belysning, enkla stolar och bord med plastdukar. Öppet kök som sköts av den galiciska ägarfamiljen.

På menyn navajas, almejas, mejillones, chipirónes, gambas med mera, allt efter tillgång. Rätterna – finns i halvportioner – kommer i den ordning de blir klara i köket. Vill man inte ha skaldjur finns några fiskrätter hanterade på samma sätt.

Vinlistan är som allt annat enkel och rättfram. Husets vin från Ribeiro, kommer i en öppnad flaska med restaurangens egen etikett. Smakar perfekt för 8€ flaskan! Serveras i vita porslinskoppar. Prova gärna deras mandelkaka ”Tarta de Santiago” till dessert.

Öppet tisdag till lördag 13-16 och 20-23 och söndag för lunch 13-16.

Restaurante Marcelino finns på en ny adress sedan september 2014: C/ Golf de Cadis 10 nära Ciudad Jardin.

Tel: 971 71 26 73

Uppdaterad info 28 dec 2014.

Tyvärr har det nya något udda läget gjort att vi inte längre följer restaurangens utveckling. (okt 2016)

Våra restaurangtips gäller bara restauranger vi har provat vid flera tillfällen. Vi besöker restaurangen utan att informera i förväg och betalar alltid för oss.

Lämna ett svar

Basic HTML is allowed. Your email address will not be published.

Subscribe to this comment feed via RSS