Restaurangtips – S`Angel

Tipset om S`Angel i Palma kom från en uppskattad vän och kock. Restaurangen hade funnits en tid men inte gjort något väsen av sig, inte ens en meny fanns på utsidan.

Vi gick dit och blev glatt överraskade. En fräsch restaurang med fina råvaror.

Restaurangen S´Angel har sitt ursprung i Inca och stadens bästa restaurang Can Amer. Sedan februari 2015 finns den i Palma med modern bistromeny inspirerad från flera länder och med spansk touch.

008

Menyn är omfattande, vilket brukar avskräcka. Men här är undantaget! Vill du äta några tapas kan du välja bland 16 olika. Dessutom finns pasta och salladsrätter förutom sex fiskrätter och nio kötträtter.

Vid vårt första besök tog vi in två förrätter och tre varmrätter för att dela på tre. Helt fel,  alldeles för mycket mat för två herrar och en dam. Efterrätterna kunde vi glömma. Nästa gång var vi fyra personer som ville dela, beställde två förrätter och fyra varmrätter, fortfarande för mycket för att orka efterrätten.

Bland förrätterna kan du prova deras vietnamesiska ”rollitos” med marinerad lax, avokado och mango. Inga små vårrullar!

Som huvudrätt finns oxsvans med kastanjer, grillad tonfisk med jordgubbar, kalv med brie, kyckling med kokosmjölk eller teriyaki sås, ett spännande utbud utan att vara tillkrånglat.

Prisnivån är förvånansvärt låg för kvalitén och mängden mat. Den dyraste varmrätten kostar 18,50€, består av oxfilé med gåslever och tryffel!  Vinet är inte heller dyrt, även om en bordsgranne frågade om 13€ var per glas, men nej det var för hela flaskan.

S´Angel ligger på Puerta de Santa Catalina 6A nära Es Baluardmuséet. Öppet alla dagar men populärt, så beställ bord (tel 971 77 36 61).

Uppdatering december 2016: I köket jobbar man på lika bra som tidigare, och prisnivån är oförändrad. Men servicen är oorganiserad, servitörerna springer ut och in utan att se vilka behov gästerna har. Har även provat deras restaurang i Inca på Placa Angel 2. Likadan meny, portioner och priser men en jättebra service! Ta tåget till Inca!

Våra restaurangtips gäller bara restauranger vi har provat vid flera tillfällen. Vi besöker restaurangen utan att informera i förväg och betalar alltid för oss.

One Response to “Restaurangtips – S`Angel”

  1. Elisabeth Karlström

    Det är i stort sett den enda restaurang jag besökt i Palma och varit missnöjd med.
    Elisabeth

    Svara

Lämna ett svar

Basic HTML is allowed. Your email address will not be published.

Subscribe to this comment feed via RSS