Semestervillor efterfrågas

Pollensa Mallorca

foto: Rent a Villa Mallorca

Efter att det nationella nödläget upphörde 20 juni har turisterna börjat boka sina vistelser på Mallorca.

De som hade mest bråttom kunde komma hit omkring den 1 juli.

Nu har vi fått en kort men glädjande statistik från Habtur Balears (semesterbostadsägarnas intresseorganisation).

Den visar att intresset för att hyra villa eller lägenhet är stort, med cirka 60% beläggning i juli jämfört med ett vanligt år. Mest efterfrågat är Pollença följt av Alcúdia, Santanyi och Felanitx.

Erika Månsson på Rent a Villa Mallorca i Pollença bekräftar ovanstående.

”Vi har haft en kraftigt ökad aktivitet med sista minuten-bokningar för juli och augusti. Det började med spanjorer från fastlandet, från Madrid framförallt. Många madridbor spenderar sin semester varje år i Puerto Pollença. Efter den ökningen kom övriga europeiska nationaliteter – britter, danskar, tyskar, holländare, belgare och fransmän. Svenskarna söker bokningar för sommaren 2021 även om ett fåtal kommer i år.

Erika fortsätter ”Att ökningen är störst i Pollença förvånar mig inte. Våra gäster uttrycker att de känner sig lugna och trygga med att semestra på en mindre ort, på säkert avstånd från folksamlingar. Boendetypen de bokar är främst privata villor, lägenhetskomplexen med pool har minskat i popularitet. Ganska logiskt, egentligen. ”

Även Habtur Balears bekräftar att villor är mer efterfrågade än lägenheter. Dessutom säger de att gästerna i privata semesterbostäder är bättre på att stötta ekonomin lokalt. Gästerna rör sig på orten, handlar lokalt och går på lokal restaurang, med andra ord – de spenderar mer lokalt.