Skattebråk med Madrid

Vid större investeringar på Mallorca som vägar och turistanläggningar, brukar lokala myndigheter söka finansiering från statliga medel.

Så var fallet när tidigare regeringen på Balearerna, ledd av Francesc Antich (PSOE), beslutade förbättra Playa del Palma under perioden 2008 – 2011.

Totalt handlade beslutet om 83,5 miljoner euro. Regeringen i Madrid har betalt 20 miljoner som var öronmärkta för specifika investeringar. De anser att minst 15 miljoner inte har redovisats på överenskommet sätt. De misstänker att pengarna har använts till löpande utgifter istället för investeringar.

Därför har regeringen i Madrid stoppat nya utbetalningar tills vidare.

Den konservativa regeringen i Madrid har också motsatt sig turistskatten som debiteras turisterna sedan ett år.

Vid ett möte på Mallorca förklarade ansvarig minister, Matilde Asián att det var märkligt att Balearernas egna invånare var tvungna att betala skatt om de bodde på en turistanläggning.

Asián sa också att det räckte med att spanjorerna behövde jobba 168 dagar om året för att få ihop till skatten, så lägga på ytterligare skatt var onödigt. Skatt är till för att garantera invånarna nödvändig skola, vård och omsorg, inget annat.

 

Lämna ett svar

Basic HTML is allowed. Your email address will not be published.

Subscribe to this comment feed via RSS