Skördefester och marknader

Under hösten firar mallorkinerna att skörden är bärgad med fester och marknader runt om på ön. Under september sker firandet bland annat i Binissalem, Felanitx, Llucmajor och Arta.

En av de äldsta skördefesterna på Mallorca är i Llucmajor. Den har funnits sedan 1543 och sker i samband med att man firar sitt helgon Sant Miquel, 29 september. Då finns, förutom alla fina frukter och grönsaker, även möjlighet att prova lokala maträtter. Genom byn går en parad med jättedockor, lokala musiker och folkdansare. Det är stor fest med mycket folk.

I Binissalem firar man vinskörden genom ”La Festa des Vermar” i två dagar, 28 och 29 september. Här finns goda möjligheter att prova det lokala vinet och andra specialiteter.  Dessutom är det druvkrig och ”correfoc”. I druvkriget kastar, skjuter och häller man druvor eller saft över varandra. I ”correfoc” är det vagnar och människor, som åker eller springer runt och sprutar eld och gnistor på varandra. Det gäller att springa, correr, undan och ha oömma kläder! För mera information se eventkalendern.

Lämna ett svar

Basic HTML is allowed. Your email address will not be published.

Subscribe to this comment feed via RSS