Solglasögon på Mallorca

Enligt Wikipedia har vi i mer än 10 000 år använt skydd för våra ögon mot reflexer i vatten och snö.

Mallorca Nyheter har träffat Christian  hos Optica La Ronda för att höra mer om solglasögon.

”På Mallorca är solglasögon en stor produkt, av flera skäl. De behövs för att skydda ögonen från skadliga UV-strålar, för mycket sol i ögonen kan ge gråstarr. Solglasögon är dessutom billiga på Mallorca. Handlarna kan köpa in stora volymer eftersom efterfrågan är stor, momsen är lägre än i Sverige och arbetskraften billigare.”

Solglasögon säljs överallt men vill du vara säker på att de verkligen skyddar, gå till en optiker. Behöver du dessutom slipade glas är ett optikerbesök nödvändigt. Glasögon som skyddar mot UV-strålning har ett märke där det står UV400 eller UV 100%.

Polariserande glas tar bort reflexer från vattenytan och bilens vindruta samt ger en bättre kontrast.

Bågarnas utseende brukar följa modet enligt Christian Larronda. ”Just nu är det bågar med blandade färger och mönster som gäller. Många som köper solglasögon vill ha breda skalmar för att skydda ögonen ytterligare.”

När det gäller märken berättar Christian att Ray-Ban har cirka 50% av marknaden. Han säljer också mycket av Boss, Carrera, Gant och Vouge. Dessutom den spanska bågen Etnia Barcelona som Christian säger har hög kvalité och rätt design.

Serengeti laronda

Vill du ha lite mera lyx har Optica La Ronda det exklusiva märket Serengeti också.

Vår annonsör Optica La Ronda finns på C/ Andrea Doria 9, nära Santa Catalina.

Lämna ett svar

Basic HTML is allowed. Your email address will not be published.

Subscribe to this comment feed via RSS