Sollertåget rullar igen

Med start 6 februari ska tåget till Sóller börja rulla igen. Tunnlar och räls har renoverats sedan november och trafiken varit inställd.

Det privata järnvägsföretaget Ferrocarril de Sóller S.A har kört tåget sedan 1912, genom tretton tunnlar på den 27 kilometer långa sträckan. En resa som tar cirka 1 timme.

Från början användes järnvägen till att frakta apelsiner från Sóller till Palma, men rätt snart blev det turister istället.

foto: Birgitta Kjellner

9 Responses to “Sollertåget rullar igen”

 1. Anders Subenko

  Det fina och scharmiga tåget åkte vi med i somras och med banan vidare till Puerto de Soller. Jättekul att de bevarar det. Längtar tillbaka.

  Svara
  • Elizabeth Ekman

   Visst det är jättefint, och man ser andra byar och naturen på ett annat sätt än om man åker bil eller buss. Bra att alla transportsätten finns. Tack för din positiva kommentar/Elizabeth

   Svara
  • Elizabeth Ekman

   Hej Ulla,

   Roligt att du läser Mallorca Nyheter och vill veta mer. Vi vet inte men om man kan ta hunden med på Sollertåget, men ska undersöka saken.
   Vi hörs/ Elizabeth

   Svara
  • Elizabeth Ekman

   Hej, Har nu fått besked angående din fråga. Hundar får åka med Sóllertåget om hunden ligger i en ”bolsa de transportin” (dvs samma som typ används när man flyger). Det är många tunnlar som vissa hundar reagerar på.
   Bästa hälsningar/ Elizabeth

   Svara
  • Elizabeth Ekman

   Hej

   Tack för att du läser Mallorca Nyheter. Din fråga är för svår för oss, tyvärr. Men det är ett tåg från början på 1900-talet så knappast troligt. Kontakta företaget så får du kanske svar. Adress: info@trendesoller.com
   Lycka till/ Elizabeth

   Svara
  • Elizabeth Ekman

   Hi Danie, The train is 25euro each way means 50€ total. But there is a combineticket Palma- port de Soller – Palma, train and tram 32€. I use to go by train to Soller and by bus back. Best regards/Elizabeth

   Svara

Lämna ett svar

Basic HTML is allowed. Your email address will not be published.

Subscribe to this comment feed via RSS