Sóllertunneln avgiftsfri?

foto: Ultima Hora

Consell de Mallorca vill att ta bort avgiften i Sóllertunneln. Ett beslut i frågan är planerat till septembermötet. Avgiftsfriheten skulle börja i januari 2017.

Borgmästaren i Sóller, Jaume Servera, säger att han är positiv till förslaget. Han inser att det kommer att bli mer trafik och ännu större brist på parkeringsplatser, men tycker att det positiva överväger. Jaume Servera tror att all verksamhet på orten skulle underlättas med mer rörlighet.

Förre borgmästaren i Sóller Carlos Simarro säger att även hans parti (PP) är positiva till att alla ska kunna köra gratis genom tunneln. Men påpekar att det är sex år kvar på avtalet med tunnelkonsortiet och att bryta det kan kosta skattebetalarna mycket pengar. Han anser att det behövs en överenskommelse mellan parterna för att genomföra projektet.

Fortsättning följer.

2 Responses to “Sóllertunneln avgiftsfri?”

 1. Allan Cederroth

  Hej Elisabeth!
  Återkom till Palma för en vecka sedan och har nu återbesökt Sóller.
  Till min stora förvåning tar man nu betalt åt båda hållen.
  Vet du vad som händer med förhandlingarna, eller varför man dubblar avgiften?
  Mvh,
  Allan

  Svara
  • Elizabeth Ekman

   Hej,
   Sollertunneln blir nog ett långt kapitel. Senast vi skrev var 10 juli, att parterna inte kommit överens och att man fick räkna med att betala även under hösten. Så har det blivit. Vet inte mer i frågan, men så fort något nytt kommer om Sollertunneln så skriver vi. Ha en trevlig helg, Elizabeth

   Svara

Lämna ett svar

Basic HTML is allowed. Your email address will not be published.

Subscribe to this comment feed via RSS