Son Moix byter namn

Son Moix Mallorca

Foto: Ultima Hora

Mallorcas vackra fotbollsstadium Estadi de Son Moix byter namn till Visit Mallorca Estadi. Det är inte första gången arenan döpts om under sin 21 åriga levnad som hemmaplan för RCD Mallorca.

Och pengar är orsaken.

Klubben har haft långa perioder med usel ekonomi. Finansiärer som skyndat till har krävt att arenan ska bära deras namn. Så den har döpts om till både Ono Estadi (telekommunikation) och Iberostar Estadi (hotell).

Just nu är man tillbaka till Estadi de Son Moix som än en gång försvinner för att ersättas med Visit Mallorca Estadi.

Drivande är RCD Mallorcas huvudägare amerikanen Andy Kohlberg. Han blev huvudägare 2016 och stadgade upp klubben både personellt och administrativt. Med sportsliga framgångar som tog RCD Mallorca till La Liga.

Den dynamiske Kohlberg vill att den vackra anläggningen ska lyftas fram som en av många sevärdheter Palma och Mallorca har att bjuda besökaren. Arenan ska helt enkelt vara en pusselbit i arbetet att återstarta turismen.

Och då ska det speglas i namnet.

Dopet får full välsignelse från öns styrande, turistnäring och fotbollsförbund. Och namnet kan inte få en bättre start ur marknadsföringssynpunkt – matchen hemma mot FC Barcelona den 13 juni.

Sista namnbytet? Troligtvis inte. Men ett par år med Visit Mallorca Estadi lovar Kohlberg.