Son Sant Joan är sämst

De som reser till Mallorca uppskattar ön men knappast flygplatsen Son Sant Joan. Den trista sanningen är att Palmas flygplats gillas sämst av alla Spaniens flygplatser.

Det står klart efter att Airhelp intervjuat flygresenärer. Inte bara vad de tycker om spanska flygplatser utan undersökningen täcker hela 132 flygplatser runt om på jorden.

De har ställt tre frågor om flygplatserna: flygets punktlighet, kundservice och upplevelsen av restauranger och shopping. Svaren har sedan vägts ihop till ett index där punktlighet är viktigast.

Deras rapport är den åttonde sedan 2015.

Av de 132 flygplatserna hamnar Son Sant Joan på plats 107.

Bäst i Spanien är Teneriffa Nord som kvalar in på nionde plats i världsrankingen. I topp ligger Hanedas i Tokyo och Hamad i Doha, Qatar.

Madrid ligger på fjärde plats i Spanien och Barcelona är bara snäppet bättre än Son Sant Joan.

Resenärerna har även fått sätta betyg på flygbolagen. Populära val för skandinaver är SAS, Norwegian och Ryanair, som alla erbjuder direktflyg till Mallorca. Hur står de sig i den inbördes konkurrensen?

Enligt Airhelp kommer SAS ut som fjärde bolag i den globala rankingen, Norwegian hamnar på plats 67 och Ryanair strax efter med platssiffra 68.