Strejker 6 mars

Den sjätte mars ser ut att bli en dag med stillastående tåg och taxi samt båtar kvar vid kaj.

I månader har regionregeringen och järnvägsanställda inom offentliga Servicios Ferroviarios de Mallorca (SFM) förhandlat om löner och övriga anställningsvillkor, men utan resultat.

Facket klagar på regeringens nedlåtande attityd och att den bara gynnar bussbolagen. De – den socialistiska regeringen – satsar varken på tågresenärerna eller järnvägsarbetarna, säger kritikerna.

För att sätta press på motparten utlyser SFM en 24-timmars strejk med start klockan sex på morgonen sjätte mars. Alla tåg kommer inte att stå – SFM måste genom avtal garantera en viss minimiservice. Kortare strejkpass är planerade 4, 14, 16, 22, 27 och 30 mars. Då handlar det om ett tio-tal minuter varje gång.

På krigsstigen är även öns taxiägare.

De är upprörda över att regeringen gett klartecken för reguljära bussförbindelser mellan flygplatsen Son Sant Joan och de större turistorterna. De har redan protesterat och planerar nu att strejka samma dag och under samma tid som de järnvägsanställda. Alltså sjätte mars.

Tyst kan det också bli i hamnarna i Palma och Alcudia. Hamnarbetarna har aviserat att de ställer in arbetet, den 6 mars.

Lämna ett svar

Basic HTML is allowed. Your email address will not be published.

Subscribe to this comment feed via RSS