Svensk film – Om Kärlek

Om kärlek, en svensk film från 1986. Filmens huvudperson Sven Wollter (fotograf) blir blixtförälskad i Linn Stokke (arkeolog) som han ser på sin sons skolavslutning. Hon är gift och familjen har ett hus på Mallorca, dit de ska resa. Sven Wollter följer efter.

Inspelningen skedde bland annat på Sóllertåget. Redan då populärt bland turisterna. Filmmakarna ville inte ha det så, utan man placerade en ensam dam med en höna i vagnen. För att förstärka det lantliga intrycket hade man övertalat polisen i Sóller att stoppa biltrafiken under en scen med spårvagnen. Sven Wollter skulle komma i bil och köra bredvid vagnen och tala med sin förälskelse. Detta fungerade inte, eftersom polisen inte stoppat trafiken. Lillemor Huhgg, som även i denna film hjälpte till, blev tvungen att rycka ut. Lillemor ställde sig och dirigerade trafiken. Efter en stund blev det bilfritt och Wollter kunde köra som tänkt.

Recensenterna lovordade Wollters rollprestation som den ”moderna pappan”. Men tyckte annars att historien var för tam och platt.

Dagens Nyheter skrev ”Tyvärr säckar filmen ihop efter en timme. Det finns helt enkelt inte tillräckligt med krut i historien. I varje fall blir det väldigt blött när kärleksparet plumsar i Medelhavet medan ett känt sångarpar stormar på ljudbandet och Staffan Scheja brusar vid pianot.”

Lämna ett svar

Basic HTML is allowed. Your email address will not be published.

Subscribe to this comment feed via RSS