Svensk julmat i Palma

Julbord hos La Paloma

Kyrkans basar är snart över för den här gången. Det innebär att de flesta på Mallorca har förstått att det lackar mot jul. Beroende på dina planer finns många bra alternativ för julmaten.

Först ut är restaurangen La Paloma, som i år serverar ett klassiskt julbord 26 november – 20 december under torsdagar, fredagar, lördagar och söndagar.

SWEA har sitt julbord 5 december och Svenska kyrkan i Palma 16 december. Portixol Hotell serverar en jultallrik från lucia fram till jul.

Hos El Perrito kan du få Janssons frestelse, nubbe och öl till den 23 december. Missar du det kan du gå tillbaka när de öppnar igen 4 januari och sedan beställa det under resten av 2016.

Är du en av dem som tycker om att laga julmaten själv? Då hittar du de flesta ingredienserna som prinskorv, julskinka, must, ansjovis, sill, lutfisk och mycket mera hos Britvid. Vill du vara säker på att få din julskinka, beställ innan 29 november.

Om du inte vill se svensk julmat i år, går det också bra! De flesta restauranger har satt ihop eleganta menyer för jul och nyårshelgen utan någon som helst svensk julmat!

Boka i god tid, det brukar vara populärt.

4 Responses to “Svensk julmat i Palma”

 1. John Tengberg

  Perritos Jansson var fantastiskt bra (våren 2016). Bättre än någon svensk stjärnkrog där jag smakat den. Nästan alltid bara en potatisgratäng, men inte Perritos! Ett mirakel i Medelhavet, tyckte jag bestämt och var inte ensam om det. (Även deras Gapazo var i somras extraordinär! Bäst jag smakat, men där är erfarenheten mindre. )

  Svara
 2. Elizabeth Ekman

  Hej, roligt att du var så nöjd. Tycker också att deras Jansson är jättebra. Ska berätta det för den nya ägaren vid tillfälle. Håller på att samla ny info för kommande julmat. /Elizabeth

  Svara
 3. John Tengberg

  Vad gäller julbord på la Paloma så är det vilseledande. Finns inget nu. Vid julafton- om man bokar. F ö ett Turisthak, absolut utan meriter. Bra kött, ingen skandal, men det är allt. Tyvärr.

  Svara
  • Elizabeth Ekman

   Hej igen. Vår artikel om årets svenska julmat kommer i början på december. Ha en trevlig helg/Elizabeth

   Svara

Lämna ett svar

Basic HTML is allowed. Your email address will not be published.

Subscribe to this comment feed via RSS