Svenskägda Palma Suites sponsrar Palmateater

Teatro Principal (Stadsteatern) i Palma de Mallorca är känd för sitt mångsidiga program. Inte minst opera! Nu får denna välkända teater ekonomiskt stöd av det svenskägda lägenhetshotellet Palma Suites. Mallorca Nyheter har träffat Peter Ödlund, hotelldirektör och en av tre delägare, som berättar:
”Palma de Mallorca är en stad med otroligt stort kulturellt utbud hela året. Inte minst nu på vintern. Och för mig är det nu som alltfler nordbor skulle unna sig att komma hit! Bor de hos oss får de dessutom ett ”carefree living”. Vi fixar ju allt! Nu även gratisbiljetter till alla föreställningar på Teatro Principal.”

Den senaste satsningen innebär att alla hotellgäster, som stannar två veckor eller längre, får gratisbiljetter till teatern. Under vintern kan man bo en månad på Palma Suites, mitt i centrala Palma, för runt 1600 euro.

Byggnaden, som rymmer Palma Suites, köptes för några år sedan för 2,5 miljoner euro. Byggdes om för ytterligare 3,5 miljoner. Lägg till detta övriga kostnader i form av inredning med mera ytterligare 2 miljoner så blir slutsumman 8 miljoner euro inför invigningen i slutet av maj i år. Invigningen förrättades för övrigt av Prinsessan Birgitta.

Vem är han då denne Peter Ödlund? Eller kanske snarare; hur skaffade han sig sin förmögenhet? Jo sanningen är, som han själv säger: ”Jag har arbetat ihop mina pengar timme för timme. Ja, det mesta i alla fall. Vissa investeringar har också hjälpt till att det blev lite över på banken.”
Peter Ödlund är i grunden arkitekt, utbildad i Schweiz och USA. Sedan 1980 har han varit specialiserad på att planera och bygga rejält stora Köpcentra över hela världen. Vi talar om storleksordningen 200 000 kvadrameter med 10 000 P-platser! Han har projekterat och byggt sådana i Ryssland, Polen, USA, Bangkok, Irland, Tjeckien, Malaysia, Grekland och Italien.
foto: Morgan Skantz

Lämna ett svar

Basic HTML is allowed. Your email address will not be published.

Subscribe to this comment feed via RSS