Ta bussen till badet

De fina baden vid Es Trenc och Ses Covetes är mycket populära under sommaren. Men först ska bilen parkeras. En nästan omöjlig uppgift sedan en stor, illegal parkering i Ses Covetes stängdes förra sommaren med kaos som följd.

Nu försöker Campos kommun komma tillrätta med problemen och sätter in tre minibussar som går i skytteltrafik mellan Sa Rapita och Ses Covetes. Det finns totalt 84 platser i de tre bussarna. De kommer att avgå från båtklubben i Sa Rapita var 15:e minut från klockan 10 på morgonen till 20.45 på kvällen.

Hög turtäthet med andra ord. Så kalkylen är att 1200 badsugna ska kunna bussas ut till stränderna varje dag.

Du får parkera vid båtklubben i Sa Rapita och det kostar 6 euro för en hel dag. Parkeringskvittot gäller sedan som bussbiljett, i tur och retur. Det går också bra att bara köpa en tur- och returbiljett för dig som saknar bil. Den kostar en euro.

Bor du inne i Palma kan du ta buss 515 till Sa Rapita. Resan tar drygt en timma. En utmärkt reseplanerare hittar du här.

Lösningen med minibussarna kostar kommunen 90 000 euro. Parkeringsavgifterna och bussbiljetterna täcker åtminstone en del av utlägget.

Lämna ett svar

Basic HTML is allowed. Your email address will not be published.

Subscribe to this comment feed via RSS