Tapasfestival i Palma

I helgen kommer det att serveras många flera tapas än vanligt i Palma. Det ordnas två olika tapasaktiviteter, Alternatapa och Tapalma. Nya kreativa tapas presenteras tillsammans med klassiker. Ett utmärkt tillfälle att för en billig peng testa något nytt. Du får också möjlighet att rösta fram den bästa tapasen.

Alternatapa: Är en nyhet för året med 10 barer i Palmas gamla stad, t.ex. populära Ca la Seu och Moltabarra. Alla erbjuder specialgjorda tapas för 1,50 eller liten öl och tapas för 2,50. Alternatapa börjar fredagen 9 oktober och pågår till söndagen 11 oktober mellan kl 19.30 och 23.30.

Här kan du se vilka barer som deltar.

TaPalma: För 11:e året genomförs TaPalma. I år har antalet barer och restauranger som deltar utökats till 34 stycken. Palma är indelat i sex olika områden – Centrum, La Lonja, Santa Catalina, Paseo Maritimo, Blanquerna och Portixol. En tapas kostar 1,50 eller 2 euro. Med en liten öl, vin eller läsk får du lägga till 1,20 euro. Torsdagen 8 oktober börjar tapasen serveras både till lunch (12.30-16.00) och middag (19.30-00.00). Och pågår till söndagen 11 oktober.

Här hittar du vilka som deltar.

Nyheten för i år är att affärerna kommer att förlänga sina öppettider så du kan shoppa mellan tapasen.

Måndagen är Spaniens  nationaldag (Día de la Hispanidad) d.v.s. röd dag och vilodag.

Lämna ett svar

Basic HTML is allowed. Your email address will not be published.

Subscribe to this comment feed via RSS