Tapastips – Ruta Martiana

I Palmas äldsta kvarter erbjuder ett tiotal barer tapas och drink för 2€. Detta sker på tisdagar och onsdagar mellan 19.30 och 24.00, och kallas Ruta Martiana.

Några exempel: Bar Farina, på Pez de la Farina, har annorlunda tapas. Ingen lyx utan enkla men varierande. De har till exempel minihamburgare och pannkaksrulle. Trots det låga priset finns både skinka och lax med i sortimentet. Grannen Molta Barra har en stor bar med helt galen inredning med massor av udda saker. Du hittar lätt samtalsämnen bland böcker, skolplanscher, symaskiner, gamla droppflaskor, blandat med pinnstolar och plastsoffor.  Här är det mest folk.

15640_593477314061732_954489600_2

Ca La Seu på C/ Corderia, hänger korgar överallt. I lokalen var tidigare en korgaffär som startade år 1510! Trevligt ljust öppet ställe, med goda tapas. Bar Boya, C/Miracle 8 ligger nära Plaça Coll och är den baren som är lättast att hitta, men trist. Inga speciella tapas, tråkig inredning och ointresserad personal. Café Santa Eulalia, på gatan med samma namn, har en snygg elegant lokal och trevlig personal men varierar tapasen dåligt.

Det vi fick i glasen var helt okay på samtliga ställen.

Lämna ett svar

Basic HTML is allowed. Your email address will not be published.

Subscribe to this comment feed via RSS