Turisternas utgifter

Härom dagen skrev vi att de första tre månaderna i år har varit de bästa för turistnäringen på sex år. Nu finns även statistik över hur mycket resenärerna gör av med.

I år har turisterna spenderat 7 procent mer än förra året, trots att priserna inte har gått upp. I genomsnitt har varje besökare gjort av med 1 015 euro eller 116€ per dag. Då ingår alla utgifter från det man lämnade hemmet till återkomsten inkluderat själva resan. De som kommer från Sydamerika gör av med mer pengar än de som kommer från Frankrike och Portugal. Resekostnaden är helt avgörande eftersom många från grannländerna kan köra bil till Spanien.

Förutom sydamerikanen spenderar skandinaven och tysken mer än genomsnittet, dvs 1 184€ respektive 1 024€ per person.

Trots skandinavernas stora kassa så är vi en liten grupp och ger inte så stort totalt tillskott. Det gör naturligtvis engelsmännen som gjorde av med 1,9 miljarder euro under sin vintervistelse i Spanien. En uppgång på nästan 15%. Tyskarna spenderade 1,7 miljarder och italienarna 500 miljoner. Spanjorerna får inte glädje av allt eftersom reskostnaden är en stor del och de flesta arrangörer är inte spanska.

Lämna ett svar

Basic HTML is allowed. Your email address will not be published.

Subscribe to this comment feed via RSS