Turistrekord i Spanien

Under första halvåret i år har 29,2 miljoner utlänningar turistat i Spanien. Det är ett historiskt rekord och ett viktigt bidrag till den ekonomiska återhämtningen. Besökarna spenderade hela 28,3 miljarder euro, drygt 7 procent mer än under motsvarande halvår 2014.

Inte överraskande toppar Storbritannien med över 6,7 miljoner besökare. I år har det blivit billigare för britterna att turista i Spanien. Det får mer för sina pund, när de växlar till euro. Gynnade av en svag euro är även amerikaner och schweizare – turismen från USA steg med närmare 16 procent och från Schweiz med 10 procent. Samma fördel har inte de drygt 9 miljoner tyskarna och fransmännen, men de var ändå betydligt fler jämfört med 2014.

Färre ryssar kom första halvåret. Landets betydelse ur turistsynpunkt minskar drastiskt – bara 360 000 valde Spanien, en nedgång med hela 35 procent.

Katalonien är fortfarande favoritmålet med en fjärdedel av alla besökare, sedan följer Kanarieöarna och på tredje plats Balearerna med 4,4 miljoner turister.

Lämna ett svar

Basic HTML is allowed. Your email address will not be published.

Subscribe to this comment feed via RSS