Tyska turister redan i juni

Palma Mallorca

Premiärminister Pedro Sánchez vill häva karantänen efter den 30 juni för alla som kommer till Spanien.

Och det har satt fart på både turistindustri och politiker på Balearerna. De vill inte vänta så länge.

Fyra ledande hotellkedjor – Riu, Iberostar, Viva och Garden – har presenterat ett pilotprojekt för regionregeringens ordförande Francina Armengol. Som är helt med på noterna.

Hotellägarnas plan är att de redan i mitten av juni ska få möjlighet att ta emot mindre grupper av tyska turister. En så där 2 000 till 3 000 hotellgäster under andra halvan av juni.

Alltså ett tydligt undantag från karantänen. Hotellägarna menar att de då får en god möjlighet, och hyggligt med tid, att testa alla planerade sanitära åtgärder. Allt för att hålla viruset borta.

Ett mycket ambitiöst arbete som involverat specialister på smittskydd.

I pilotprojektet är tanken att tre tyska resebyråer med TUI i spetsen ska delta. Hågade tyskar kommer att erbjudas ett komplett paket med flyg, transport till hotellet och hotellrum. De kommer att kunna välja att bo på Playa de Palma eller i Alcúdia.

Så nu presenterar Armengol förslaget för partivännen Sánchez. Hon hoppas att den 16 juni så ska de första tyskarna landa på Son Sant Joan. Och med projektet kunna visa upp Mallorca som en säker destination för alla semesterfirare.