Uteserveringarna i Palma

De populära serveringarna under platanerna på Paseo del Born i Palma diskuteras flitigt av politikerna. Serveringarna har funnits i knappt fyra år.

Det började med att den nya politiska ledningen i Palma uttryckte att serveringarna var ett försök, och i februari 2016 skulle de försvinna. Politiskt ansvarig, Aurora Jhardi sa bland annat att ”Paseo del Born bör återgå till att vara för folket i Palma nästa sommar. Detta innebär att det inte bör finnas serveringar”. Bokmarknaden och kulturella aktiviteter skulle disponera utrymmet istället.

Men innan vi hunnit publicera denna information, har ledningen ändrat sig. Nu gäller att serveringarna ska få vara kvar efter februari men med en annan placering, eventuellt på ena sidan av gatan. På så sätt frigör man utrymme för promenader och andra aktiviteter.

Serveringarna på La Rambla kom till ungefär vid samma tidpunkt, men här är situationen annorlunda, så de får troligen vara kvar. Totalt finns 1 335 tillstånd i Palma för uteserveringar och det är en överetablering enligt Jhardi. Problem uppstår när det är svårt för fotgängare att ta sig fram och när ljudnivån blir för hög för grannarna.

Under pågående turistsäsong kommer inga ändringar att ske, för att inte öka arbetslösheten.

Lämna ett svar

Basic HTML is allowed. Your email address will not be published.

Subscribe to this comment feed via RSS