Utmärkt kamp mot coronan

Palma Aquarium har sedan 2007 låt små som stora titta in i en spännande havsvärld. Året runt. Ett populärt utflyktsmål för hela familjen som kan komma de stora havsdjuren riktigt nära, där de rör sig i de imponerande bassängerna.

Akvariet bedriver också ett arbete för att vi ska vara rädda om havsmiljöns flora och fauna runt Balearerna. Det gör man genom att i olika projekt bidra med personal, material och finansiering.

I verksamheten ingår också att bjuda in skolklasser så att unga tidigt får kunskap och förståelse för den marina miljön och de problem som finns.

Även den egna miljön vårdas.

Akvariet har i dagarna tilldelats La Bandera Q de Calidad för arbetet med att erbjuda trygga besök i coronatider. En kvalitetsstämpel som utdelas av El Instituto para la Calidad Turística Española (ICTE) i samarbete med spanska näringsdepartementet.

Utmärkelsen får man för att ha infört strikta hygienrutiner i det dagliga arbetet. Allt med utgångspunkt från myndigheternas rekommendationer. Det handlar om maximalt antal besökare, kontroll att alla respekterar att hålla avstånd, regelbunden rengöring av ytor och kontinuerlig luftväxling. Dessutom utbildning av personal i frågor kring hygien och sanering.

Ett inre miljöarbete i företaget för att undvika smittspridning.